Basisschool IJsselstein Zenderpark

IJsselstein
30 schoolwoningen
Gemeente IJsselstein

‘Strakke vorm met vriendelijke invulling’

Op veld 12 van Zenderpark te IJsselstein zijn door de gemeente IJsselstein schoolwoningen ontwikkeld en gerealiseerd. De schoolwoningen zijn noodzakelijk in verband met de verwachte leerlingenpiek. Zodra deze leerlingenpiek voorbij is, wil de gemeente het gebouw hergebruiken voor woondoeleinden. De reden hiervoor is het duurzaam gebruik van huisvesting.

Er is in Nederland behoefte om scholen en woningen in één gebouw te programmeren. Met name in uitbreidingswijken spelen deze ontwikkelingen. Er is reeds ervaring opgedaan in het aanpassen van lokalen naar woningen in hetzelfde gebouw. Dit heeft geleid tot de nieuwe typologie ‘schoolwoningen’. Er zijn voor schoolwoningen een veelheid aan oplossingen ontwikkeld. Gebouwen met uiteenlopende opzet en een gevarieerdheid in uitstraling en gebruikskwaliteit zijn inmiddels gerealiseerd.

Anticiperend op een corridorontsluiting met seniorenwoningen is een langgerekt volume ontstaan. Op de toekomstige balkonposities zijn ‘verwerkingsruimten’ gesitueerd. Het streng ogende volume krijgt door de kleur van de zonwering en de rode middagzon een speels uiterlijk.

Ander werk